Приказ основних података о документу

dc.creatorĐorđević, Snežana
dc.creatorMandić, Violeta
dc.creatorStanojević, Dragana
dc.date.accessioned2022-12-30T10:26:28Z
dc.date.available2022-12-30T10:26:28Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://r.istocar.bg.ac.rs/handle/123456789/828
dc.description.abstractOvo tehničko rešenje je bazirano na prizvodnji i primeni inokulanta za silažu u cilju očuvanja hranljive vrednosti silaža kukuruza. Izolacija laktobacila urađena je klasičnom mikrobiološkom metodom iz netretiranih uzoraka silaža sa prostora Vojvodine, a daljom genetičkom karakterizacijom sojeva L. plantarum dobijena je baza za pripremu, testiranje i proizvodnju novog proizvoda za siliranje kukuruza – Silko. Sve prethodno navedeno ima za cilj da se poveća proizvodnja mleka i prirast junadi. Akcenat se stavlja na to da se silaža pravi jedanput godišnje, a koristi tokom cele godine pa je veoma važno da se ne prave greške u toku njene pripreme jer će se to direktno odraziti na životinje koje se njome hrane. Nažalost, kod nas primena bakterijskih inokulanata uglavnom je zastupljena na velikim farmama usled loše finansijske situacije u agraru, ali i nedovoljne edukacije farmera i male reklamne kampanje.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherAgrounik doosr
dc.relationInokulant za silažu kukuruza - inovacioni projekat tip 1 (EB: 451-03-2802/2013-16/120) - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbijesr
dc.rightsclosedAccesssr
dc.sourceTehničko rešenjesr
dc.subjectInokulantsr
dc.subjectLactobacillus plantarumsr
dc.subjectkukuruzsr
dc.subjectsilažasr
dc.subjectsojsr
dc.titleNovi proizvod inokulant za siliranje kukuruza – Silko.sr
dc.typeothersr
dc.rights.licenseARRsr
dc.rights.holderAgrounik doosr
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ristocar_828
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу