Search
Now showing items 1-2 of 2
Efekti korišćenja konjugovane linolne kiseline u ishrani svinja na rezultate tova, sastav trupa i kvalitet mišićnog i masnog tkiva / The effects of using conjugated linoleic acid in the diet of pigs on fattening performance, carcass composition and quality of muscle and fat tissue
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 2013)
Konjugovana linolna kiselina (CLA – Conjugated Linoleic Acid, eng.) predstavlja smešu geometrijskih izomera cisΔ9, cisΔ12 - oktadekadienske (linolne - 18:2 n-6) kiseline, za koju su utvrĊeni mnogi pozitivni efekti kao što ...
Kvalitet trupova i mesa junadi u funkciji korišćenja semena lana u ishrani
(Poljoprivredni fakultet, Beograd-Zemun, 2018)
U ovoj doktorskoj disertaciji prikazani su rezultati ispitivanja mogućnosti proizvodnje goveđeg mesa sa izmenjenim sastavom masnih kiselina, pre svega sa povećanim sadržajem n-3 masnih kiselina u njemu. Ovaj zadatak ...