Novi inokulant za silažu lucerke (Br. ugovora: 1-05-401-1068/2017. - 25.08.2017-24.05.2018.) - Razvojna agencija Srbije

Link to this page

Novi inokulant za silažu lucerke (Br. ugovora: 1-05-401-1068/2017. - 25.08.2017-24.05.2018.) - Razvojna agencija Srbije

Authors

Publications

Silko za lucerku – novi inokulant za siliranje i senažu leguminoza

Đorđević, Snežana; Mandić, Violeta; Đorđević, Nikola; Dervišević, Marina

(2021)

TY  - GEN
AU  - Đorđević, Snežana
AU  - Mandić, Violeta
AU  - Đorđević, Nikola
AU  - Dervišević, Marina
PY  - 2021
UR  - http://r.istocar.bg.ac.rs/handle/123456789/826
AB  - Sam kvalitet silaže i senaže u velikoj meri zavisi od mikroflore bakterija mlečne kiseline, uključujući i epifitske koje dospevaju sa biljkama i spoljašnje mikroflore koje se unose preko inokulanata. To je pokretač koji je naučnike širom sveta podstakao da rade na pronalasku prirodnih komponenti za siliranje stočne hrane. U svetu se za pripremanje silaže i senaže krmnih leguminoza koristi veliki broj bioloških dodataka različitog komercijalnog naziva koji su u suvom stanju ili u obliku rastvora. Ovo tehničko rešenje je fokusirano na razvoj novog inokulanta za siliranje i senažu krmnih leguminoza za naše i inostrano tržište. Novi inokulant je rezultat primene savremenih metoda i tehnologija u proizvodnji uz saradnju funkcija proizvodnje, marketinga i inženjeringa. Vodilja nam je bila odabir sojeva bakterija mlečne kiseline koji najbolje siliraju i senažiraju lucerku i crvenu detelinu i inhibiraju neželjene anaerobne i aerobne mikroorganizme, a sve u cilju očuvanja hranljive vrednosti početnog siliranog materijala.
T2  - Tehničko rešenje
T1  - Silko za lucerku – novi inokulant za siliranje i senažu leguminoza
UR  - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ristocar_826
ER  - 
@misc{
author = "Đorđević, Snežana and Mandić, Violeta and Đorđević, Nikola and Dervišević, Marina",
year = "2021",
abstract = "Sam kvalitet silaže i senaže u velikoj meri zavisi od mikroflore bakterija mlečne kiseline, uključujući i epifitske koje dospevaju sa biljkama i spoljašnje mikroflore koje se unose preko inokulanata. To je pokretač koji je naučnike širom sveta podstakao da rade na pronalasku prirodnih komponenti za siliranje stočne hrane. U svetu se za pripremanje silaže i senaže krmnih leguminoza koristi veliki broj bioloških dodataka različitog komercijalnog naziva koji su u suvom stanju ili u obliku rastvora. Ovo tehničko rešenje je fokusirano na razvoj novog inokulanta za siliranje i senažu krmnih leguminoza za naše i inostrano tržište. Novi inokulant je rezultat primene savremenih metoda i tehnologija u proizvodnji uz saradnju funkcija proizvodnje, marketinga i inženjeringa. Vodilja nam je bila odabir sojeva bakterija mlečne kiseline koji najbolje siliraju i senažiraju lucerku i crvenu detelinu i inhibiraju neželjene anaerobne i aerobne mikroorganizme, a sve u cilju očuvanja hranljive vrednosti početnog siliranog materijala.",
journal = "Tehničko rešenje",
title = "Silko za lucerku – novi inokulant za siliranje i senažu leguminoza",
url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ristocar_826"
}
Đorđević, S., Mandić, V., Đorđević, N.,& Dervišević, M.. (2021). Silko za lucerku – novi inokulant za siliranje i senažu leguminoza. in Tehničko rešenje.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ristocar_826
Đorđević S, Mandić V, Đorđević N, Dervišević M. Silko za lucerku – novi inokulant za siliranje i senažu leguminoza. in Tehničko rešenje. 2021;.
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ristocar_826 .
Đorđević, Snežana, Mandić, Violeta, Đorđević, Nikola, Dervišević, Marina, "Silko za lucerku – novi inokulant za siliranje i senažu leguminoza" in Tehničko rešenje (2021),
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ristocar_826 .