Претраживање
Приказ резултата 1-2 од 2
Fenotipska i genetska varijabilnost osobina kvaliteta polutki i mesa svinja / Phenotypic and genetic variability of quality traits of pig carcass sides and meat
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 2012)
Ovo istraživanje je imalo za cilj da se utvrdi fenotipska i genetska varijabilnostosobina kvaliteta trupa i mesa potomaka tri čiste rase očeva (ŠL-švedski landras, VJvelikijorkšir i P-pijetren), kao i pouzdanost ocene udela ...
Ispitivanje prisustva i serotipske pripadnosti vrste Streptococcus suis u materijalima poreklom od svinja / Investigation of presence and serotype affiliation of Streptococcus suis species in samples originating from pigs
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 2012)
Cilj ovog ispitivanja je bio da se ustanovi prisustvo S. suis na nekim farmama iklanicama svinja u Republici Srbiji, definišu biohemijske osobine izolovanih sojeva, utvrdinjihova serotipska pripadnost i ispita njihova ...