Приказ основних података о документу

Odnos potrošača prema živinskim proizvodima

dc.creatorPavlovski, Zlatica
dc.creatorCmiljanić, Ratimir
dc.creatorLukić, Miloš
dc.creatorŠkrbić, Zdenka
dc.date.accessioned2018-12-14T14:39:24Z
dc.date.available2018-12-14T14:39:24Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.issn0350-1205
dc.identifier.urihttp://r.istocar.bg.ac.rs/handle/123456789/19
dc.description.abstractIn the paper are outlined some results obtained in 1978,1981,1990. and 2001 by surveying consumers concerning their attitude to poultry meat and eggs. For instance, in 1978. more than 93% of consumers like to eat chicken meat. The percentage of consumer which like to eat eggs decreased from 92,7% in 1978, to 75% in 1990, and 68,5% in 2001. The most important trait in decision fox buying eggs was their freshness. The percentage of consumers supporting the banning of cages for egg production increased from 6,4% in 1981, to 10,3% in 1990. It was concluded that surveying of consumers concerning their attitude to poultry products could more important for the development and the future of poultry industry.en
dc.description.abstractU svakom lancu proizvodnje najznačajnija je poslednja karika - potrošač. Za svaku proizvodnju, pa i živinarsku, veoma je bitno da se zna zašto potrošač kupuje proizvod i kakve želje u odnosu na proizvod on ima. Ispitivanjima odnosa potrošača prema živinskim proizvodima kod nas se poklanjala znatna pažnja. Od 70-tih do kraja 80-tih obavljeno je vise ispitivanja usmerenih u različitim pravcima. Kao metoda korišćena je anketa, a njome su obuhvaćeni pretežno kupci i potrošači iz Beograda, najvećeg tržišta živinskih proizvoda u zemlji. Prikaz rezultata ovih ispitivanja ima za cilj da bude polazna osnova za sire razmatranje navedene problematike i podsticaj za dalja istraživanja u ovom pravcu.sr
dc.publisherDnevik-Poljoprivrednik AD, Poljoprivredni fakultet i Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad
dc.rightsopenAccess
dc.sourceSavremena poljoprivreda
dc.subjectpoultry productsen
dc.subjectquestionnaireen
dc.subjectcostumeren
dc.subjectživinski proizvodisr
dc.subjectanketasr
dc.subjectpotrošačsr
dc.titleConsumers attitudes to poultry productsen
dc.titleOdnos potrošača prema živinskim proizvodimasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dc.citation.volume51
dc.citation.issue3-4
dc.citation.spage211
dc.citation.epage214
dc.citation.other51(3-4): 211-214
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_ristocar_19


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу